HuurrechtExpert

Huurrecht@ctueel

Publicaties

Al enige jaren schrijft mr Piet van der Sanden voor Huurrecht@ctueel, de gratis nieuwsbrief van SDU Uitgevers, die elke 14 dagen verschijnt. In deze rubriek verzorgt hij de rubriek Vraag & Antwoord waarin vragen uit de praktijk van alledag worden behandeld.

Je vindt deze artikelen nu ook op deze website. Ik hoop je daarmee een plezier te doen

Verwarde personen, zelfbeschikking en veiligheid – wie trekt de grens?

Publicatiedatum: 13-06-2019

Verwarde personen, zelfbeschikking en veiligheid – wie trekt de grens? Een stokoude huurster van een appartement oogt nogal verward. De vloeren in de hal en in de woonkamer staan vol met door haar geleegde wijnflessen, naast bergen oud papier en allerlei andere zaken. Ook de keuken en andere vertrekken bevatten - een beetje oneerbiedig gezegd - een enorme puinhoop. De verhuurder maakt zich grote zorgen om de veiligheid en hygiëne - niet alleen voor deze huurster, maar ook voor omwonenden. Aangeboden hulp leidde tot niets. In hoeverre is de verhuurder medeverantwoordelijk voor zo’n woonsituatie? Denk aan brand, terwijl mevrouw dronken of anderszins verward is. Wat zijn de rechten en plichten van een verhuurder in zo’n geval?

Lees het hele artikel


Beschermingsbewind, wie is bevoegd?

Publicatiedatum: 08-06-2017

Welke rechtshandeling(en) mag een huurder met beschermingsbewind zelfstandig uitvoeren? Wanneer is hij nog handelingsbevoegd? Zo maar wat vragen van een woonmakelaar: iemand die voor het gehele verhuurproces verantwoordelijk is. Tsja … hoe zit dat?

Lees het hele artikel