HuurrechtExpert

Huurrecht@ctueel

Publicaties

Al enige jaren schrijft mr Piet van der Sanden voor Huurrecht@ctueel, de gratis nieuwsbrief van SDU Uitgevers, die elke 14 dagen verschijnt. In deze rubriek verzorgt hij de rubriek Vraag & Antwoord waarin vragen uit de praktijk van alledag worden behandeld.

Je vindt deze artikelen nu ook op deze website. Ik hoop je daarmee een plezier te doen

Renovatie, redelijk voorstel – wel/geen verhuiskostenvergoeding?

Publicatiedatum: 02-05-2019

Tijdens een cursus “Huurdersparticipatie en Overlegwet” hoorde ik u heel duidelijk uitleggen dat een huurder renovatie moet gedogen wanneer de redelijkheid daarvan is gebleken uit een schriftelijk voorstel. Bij verschil van opvatting maakt desnoods de rechter uit hoe het zit met die redelijkheid. Dat kan onder meer afhankelijk zijn van een verhuiskostenvergoeding. Nu, bijna drie maanden later, heb ik zo’n project. Maar, eh, hoe zit dat ook alweer?

Lees het hele artikel


Sociaal plan bij groot onderhoud of renovatie? Is dat verplicht?

Publicatiedatum: 04-02-2019

Een aannemer vroeg mij onlangs of een ‘sociaal plan’ bij groot onderhoud en/of renovatie verplicht is? “Het Burgerlijk wetboek schrijft geen sociaal plan voor”, antwoordde ik. Gelukkig schoot me nog juist op tijd te binnen dat dit voor woningcorporaties anders is! Want wat zegt artikel 55b lid 1 Woningwet? Precies!

Lees het hele artikel


Verhuurder neemt aanbouw over

Publicatiedatum: 06-03-2015

Tijdens een renovatie voegen we aan enkele woningen een aanbouw toe om de keuken te vergroten en om fietsen te kunnen bergen. Een handige huurder heeft zo’n aanbouw zelf al eens gerealiseerd, met onze toestemming. Als verhuurder willen wij die bestaande aanbouw nu overnemen. Wat zijn de aandachtspunten, juridisch gezien?

Lees het hele artikel